«L’Any de l’ase»: actes i sorpreses!

Vermuts ase_llibreries

Anselm Turmeda, fa just 600 anys, posava les darreres gotes de tinta a la Disputa de l’ase:

«…I, dit això, se’n va anar del jardí amb tots els animals. I jo, cavalcant amb gran satisfacció i consol per la qüestió que havia guanyat, me’n vaig tornar a casa. Gràcies a Déu. Amén.»

Ho feia en català, però l’obra no va poder esquivar la censura coetània i va ser condemnada per la Inquisició. Només va restar-ne la traducció al francès, de la qual Albert Mestres i Marta Marfany en van fer la traducció al català actual per al nostre llibre del Tast de Clàssics.

Recuperem el clàssic per commemorar-ne l’aniversari amb actes i sorpreses!

 

→ Els vermuts de l’ase

Properament, el poeta Josep Pedrals iniciarà una ruta per diverses llibreries de Catalunya per fer-hi arribar la Disputa més animal. A l’hora del vermut de dissabte, en Pedrals llegirà, contarà, inventarà, versejarà i farà el ruc per fer arribar l’obra de Turmeda a tothom qui tingui una oliva a l’escuradents i un got a la mà.

Aquest és el calendari de llibreries on serem:

Anirem concretant les noves llibreries al Facebook dels Amics i als propers Newsletters de la Fundació Carulla! (pots subscriure-t’hi, envia un correu a participa@editorialbarcino.cat).

 

 

→ Edició commemorativa: la Disputa de l’ase reeditada

Portada commemorativa

L’Editorial Barcino va publicar la Disputa de l’ase, de l’escriptor medieval mallorquí Anselm Turmeda, el 2013 a la col·lecció Tast de Clàssics, en versió d’Albert Mestres i Marta Marfany.

Ara, coincidint amb la commemoració del sisè centenari de la seva redacció, veu la llum la segona edició, amb una coberta especial que reprodueix una pintura mural del s. XII en què es veu un ase dret sobre les potes posteriors.

El darrer cap de setmana del passat novembre, el Diari ARA va oferir la possibilitat de comprar el llibre juntament amb el diari del dia.

 

Para atenció a les nostres xarxes i canals per no perdre-te’n ni un detall!

twitter_socialnetwork_17445 1485482214-facebook_78681

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad:

Entrada següent