Presentació de la nova col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana: Llibre de Sent Soví

El passat dia 10 de desembre es va presentar l’última novetat de l’Editorial Barcino, la nova edició del Llibre de Sent Soví, que incorpora per primer cop una adaptació al català modern. Aquest és el primer volum de la nova col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana, que comprendrà els receptaris catalans més significatius des del segle XIV fins al segle XX.

L’acte, que es va celebrar al Museu d’Història de Catalunya, va comptar amb la presència d’importants figures de la cuina, com Carme Ruscalleda, Josep Lladonosa o Paco Solé Parellada, propietari del restaurant 7 Portes. També van participar-hi Antoni Riera, catedràtic d’Història medieval de la Universitat de Barcelona, Paul Freedman, catedràtic de la Universitat de Yale i investigador de la cuina medieval, i Carles Duarte, director de la Fundació Carulla.

El Llibre de Sent Soví, datat al segle XIV, és el receptari en llengua catalana més antic que es conserva. L’edició, a cura de Joan Santanach, incorpora per primer cop una versió al català modern, que ha anat a càrrec de Mònica Barrieras.

Per als qui no vau poder assistir-hi, us deixem el vídeo de resum de l’acte de presentació.

I podeu veure’n més fotografies aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: