Els reptes d’adaptar el Sent Soví al català actual

El passat dijous 12 de febrer, i dins del marc de La Protagonista del mes a la Llibreria La Impossible, en què l’Editorial Barcino és la convidada d’aquest febrer, va tenir lloc una trobada entre l’editor i el lectors. El col·loqui va permetre que el públic pogués participar i conèixer de primera mà els reptes als que s’enfronta actualment una editorial davant l’edició de textos medievals. Mònica Barrieras va parlar de la seva experiència de versionar el Llibre de Sent Soví, el receptari més antic conservat en llengua catalana i síntesi de la cuina europea del segle XIV.

 

El Llibre de Sent Soví és el primer volum de la nova col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana. La col·lecció, editada per l’Editorial Barcino i el restaurant 7 Portes, constarà d’uns cinquanta títols i té l’objectiu de contribuir a difondre la cultura catalana en l’àmbit de la gastronomia i resseguir l’evolució que ha experimentat des del segle XIV fins a finals del segle XX.

A més de Mònica Barrieras, van participar-hi Joan Santanach, coordinador de l’editorial Barcino i Carles Duarte, director de la Fundació Carulla.

Us oferim un vídeo de resum de l’acte:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: