El MUHBA i al CCCB exposen Llull i la seva influència

expo_principal

2016 és l’any del 7è centenari de la mort de Ramon Llull. Enguany s’estan celebrant diverses activitats per commemorar un dels escriptors medievals més coneguts i reconeguts. Entre aquesta oferta cultural dedicada a Llull volem destacar dues exposicions molt interessants que us descobreixen alguns secrets més del mestre.

D’una banda tenim «La màquina de pensar. Ramon Llull i l’ars combinatoria», que serà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) fins l’11 de desembre d’aquest any. De l’altra, l’exposició «Ramon Llull i l’encontre entre cultures» va ser al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA); us en volem parlar per la seva singularitat.

expo_dali
La primera sala de l’exposició del CCCB.

El CCCB, juntament amb el Center for Art and Media (ZKM) de Karlsruhe (Alemanya), presentarà «La màquina de pensar. Ramon Llull i l’ars combinatoria» el proper 13 de juliol a la tarda. Es tracta d’una exposició que explora l’impacte del pensament de Ramon Llull en les arts, la literatura, la ciència i la tecnologia. Comissariada per Amador Vega, Doctor en Filosofia i catedràtic d’Estètica al Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, la mostra vol donar a conèixer aspectes sorprenents i desconeguts del pensament lul·lià. La mostra s’organitza en quatre espais diferents que us conduiran per aquest pensament: Visions, Entremons de Ramon Llull, Variacions sobre l’Ars magna i Microcosmos lul·lià.

L’exposició «Ramon Llull i l’encontre entre cultures» del MUHBA se centra en la vida i l’obra del pensador mallorquí. En destaca el diàleg que va mantenir amb el món musulmà a través d’il·lustracions, textos i audiovisuals interactius. «Ramon Llull i l’encontre entre cultures» s’ha exposat ja a Tarragona i València i, després de visitar Barcelona fins el 24 de juliol, anirà cap a Vic, Lleida i Brussel·les.

L’Editorial Barcino hem editat diversos llibres de Llull al llarg dels anys, però per commemorar l’Any Llull enguany hem presentat Accidents d’amor, la segona edició de Vida de mestre Ramon i, a la tardor, publicarem l’Arbre exemplifical dins la col·lecció Tast de Clàssics. També hem organitzat diversos actes per descobrir les seves obres, com el viatge a Mallorca o la lectura a Vic amb visita guiada al centre històric inclosa. Encara en queda algun més; no te’ls perdis!

mini_accidentsmini_mestre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: