Commemoració dels 600 anys de la mort de Bernat Metge

El passat 8 d‘abril es va donar el tret de sortida de la celebració de tot un seguit d’activitats organitzades entorn de la figura de Bernat Metge i de la commemoració dels 600 anys de la seva mort.

El primer acte va ser una lectura dramatitzada de l’obra principal de Bernat Metge, Lo Somni, al Teatre Romea de Barcelona, sota la direcció de Carles Canut i amb les actuacions de Joan Pera, Jordi Boixaderas, Jordi Brau, Toni Sevilla i la música de Miquel Pujadó.

Per Sant Jordi, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans es va inaugurar l’exposició “Bernat Metge i els Clàssics” i es va fer una lectura pública de Lo Somni, amb la participació de més de quaranta personalitats del món de la cultura, entre elles, Salvador Giner i Carles Duarte. 

Seguidament, el passat 9 de maig els actes van continuar amb la celebració de la jornada Bernat Metge. 600 anys de la mort, amb diverses ponències d’experts sobre la vida de l’autor, que es van dur a terme a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. La presentació va anar a càrrec de Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans. Lluís Cabré, de la Universitat Autònoma de Barcelona, va obrir el torn d’exposicions amb la ponència “Bernat Metge (c.1348-1413), home de lletres” (si voleu llegir el seu discurs feu clic aquí), seguit de Lola Badia, de la Universitat de Barcelona, amb “Entre Bernat Metge i Bernat Metge”. A continuació es va presentar el volum d’estudis Fourteenth-Century Classicisme: Petrach and Bernat Metge, publicat per l’Institut Warburg i Aragno Editori, a càrrec d’Alejandro Coroleu, editor. La cloenda va anar a càrrec de Mariàngela Vilallonga, de l’IEC-UdG.

Finalment, el proper 2 de juliol està previst  repetir la la lectura dramatitzada de Lo Somni a l’Institut d’Estudis Catalans.

Els actes de la commemoració han estat organitzats per l’Institut d’Estudis Catalans, amb la col·laboració de la Càtedra M. Àngels Anglada, la Institució de les Lletres Catalanes, el Museu d’Història de la Ciutat, la Reial Acadèmia de Bones Lletres i la Societat Catalana d’Estudis Clàssics de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: