Gaudeix al màxim del teu carnet: Museu Episcopal de Vic

Sala gòtica del Museu Episcopal de Vic

Museu Episcopal de Vic

Un edifici contemporani modèlic, en ple centre històric de la ciutat de Vic, acull l’extraordinari fons del MEV (Museu Episcopal de Vic), una de les millors col·leccions d’art medieval d’Europa, amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català. Les més de 29.000 peces s’exposen en espais pensats per viure una experiència única. El visitant s’apropa a un món llunyà, que forma part del seu present, en un recorregut fet a la seva mida.

Instal·lat des del maig de 2002 en un nou edifici, obra dels arquitectes Federico Correa i Alfonso Milà, el MEV es va fundar l’any 1891 amb l’objectiu de recollir la pintura i escultura medieval catalana i els oficis d’origen litúrgic procedents del Bisbat de Vic. El nou edifici s’ha construït dins el barri medieval de la ciutat, al costat de la Catedral. És un edifici d’arquitectura moderna, pensat per l’optima conservació i exposició de les col·leccions.

L’ordre museogràfic establert per a l’exposició de les obres de cada col·lecció és el cronològic i l’estilístic. Dividit en quatre espais, el primer exposa peces arqueològiques que van des de la prehistòria fins a l’època medieval. Al segon, es troben pintures i escultures romàniques i gòtiques del segle XII fins al XV. Al tercer espai hi ha la col·lecció de teixits, indumentària litúrgica i vidre, i al quart les col·leccions de pell, orfebreria, ferro forjat i ceràmica des de l’època medieval fins al segle XIX.

Al MEV s’hi viu una intensa activitat cultural amb propostes adreçades a tots els públics: exposicions temporals, conferències, cicles, cursos, visites guiades i una amplia oferta d’activitats educatives. Els dissabtes i diumenges a les 12 h els visitants del Museu gaudeixen d’un recorregut medieval guiat i cada diumenge a les 11 h s’ofereix una activitat per a grups familiars. 

Museu Episcopal de Vic

Plaça Bisbe Oliba, 3

08500 Vic (Barcelona)

Informació i reserves

Tel (34) 938869360 / Fax (34) 938869361

informacio@museuepiscopalvic.com

www.museuepiscopalvic.com

facebook

twitter

Avantatges:

Amb el Carnet dels Amics d’Els Clàssics podràs gaudir del Museu Episcopal de Vic amb un 30% de descompte en la teva entrada.

Condicions:

Oferta aplicable només a les taquilles del Museu Episcopal de Vic

No acumulable a d’altres promocions.

Vàlida només per a una persona.

Per a més informació podeu trucar al 93 886 93 60 o contactar al correu electrònic reserves@museuepiscopalvic.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: