Novetats de tardor

Aquesta tardor, l’Editorial Barcino presenta el segon volum de la col·lecció Tast de Clàssics, Una tria d’Ausiàs March, a càrrec de Josep Piera, i una Crònica de mitjan segle XVII de l’assaonador barceloní Miquel Parets dins la col·lecció Biblioteca Baró de Maldà. Altres novetats editorials són les dues noves traduccions de Barcino: l’alemanya Der letzte Trobador de Jordi de Sant Jordi, en coedició amb LIT Verlag, i l’anglesa Book of Fortune and Prudence, de Bernat Metge, en coedició amb Tamesis Books.

Una tria, d’Ausiàs March. L’Editorial Barcino acaba de publicar dins la col·lecció Tast de Clàssics l’antologia poètica Una tria d’Ausiàs March, amb versions dels poemes al català modern a càrrec de Josep Piera. Els poemes escollits, la versió original dels quals està acarada a la versió feta per Josep Piera, inclouen cants d’amor o del voler amorós, cants de mort “o de dol” i cants morals.

Crònica, de Miquel Parets, és el primer volum de la Crònica de Miquel Parets, dins la col·lecció Biblioteca Baró de Maldà, destinada a textos dels segles XVI, XVII i XVIII. El dietari de l’artesà barceloní és considerat una de les millors narracions populars de la Catalunya moderna, en la qual destaquen els episodis sobre la Guerra dels Segadors o la pesta barcelonina de 1651. A més, recull gran quantitat de detalls de la vida quotidiana de l’època.


Jordi de Sant Jordi, Der Letzte Trobador,coeditada amb LIT Verlag, és la traducció alemanya de les poesies conservades de Jordi de Sant Jordi. Considerat com l’últim  trobador, va escriure les seves composicions en occità, encara que molt catalanitzat, i va projectar una nova sensibilitat utilitzant formes i ritmes innovadors, sofisticant el discurs amorós i confessant-se un enamorat sense remei.

Book of Fortune and Prudence, de Bernat Metge. L’Editorial Barcino, en coedició amb Tamesis Books, ha publicat la versió anglesa del Llibre de Fortuna i Prudència. David Barnett ha estat el responsable de la introducció i la traducció angleses. A l’obra es narra l’encontre del protagonista, preocupat per la seva situació personal, amb les al·legories de la Fortuna i la Prudència. L’obra és una sàtira mordaç dels valors d’una societat greument afectada per la fallida de diversos bancs barcelonins, en el context d’una gran crisi internacional similar a l’actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: