Presentació de Cròniques del setge de Barcelona de 1713-1714

El passat dimecres 9 de juliol el Born Centre Cultural va acollir la presentació del llibre Cròniques del Setge de Barcelona de 1713-1714.

Aquest nou llibre de Barcino, a cura d’Agustí Alcoberro i Mireia Campabadal, recull cinc visions força diferents del setge de Barcelona, pertanyents a cròniques i dietaris personals escrits en català durant el conflicte. La visió d’un frare, d’un botifler, d’un advocat membre del govern català, entre altres. Podreu llegir-ne fragments referents al mateix Onze de Setembre aquí.

L’acte de presentació, amb una gran assistència de públic, va comptar amb la participació de Carles Duarte, Agustí Alcoberro i Mireia Campabadal.

 

Abans, els Amics d’Els Clàssics van poder fer una visita guiada pel nou Born Centre Cultural. Van descobrir el jaciment arqueològic i van aproximar-se a com era la vida quotidiana de la Barcelona de finals del segle XVII i principis del XVIII. Dos dels grups també van visitar l’exposició permanent “Barcelona 1700. De les pedres a les persones”, una exposició que rememora la societat barcelonina del segle XVIII, dinàmica i moderna, però també marcada per les guerres que la van assetjar del 1691 al 1714.

Aquí podreu veure totes les fotografies de la visita i de l’acte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: