Presentació de la col·lecció Tast de clàssics a Perpinyà

El passat divendres 16 de novembre l’editorial Barcino va viatjar fins a Perpinyà per presentar la col·lecció Tast de Clàssics. L’acte, organitzat per Òmnium Catalunya nord, va tenir lloc al Casal Jaume I i serví com a punt de trobada per a tots els Amics de la Catalunya Nord.

Narcís Duran, president del Casal Català, i Montserrat Biosca, presidenta d’Òmnium Catalunya Nord, van donar la benvinguda als assistents i introduïren els diferents participants.
En primer lloc, va parlar Carles Duarte, director general de Barcino. Després de recordar la llarga història de l’editorial, va comentar-ne els projectes actuals. Va destacar especialment la nova col·lecció Tast de Clàssics, exemple de la voluntat de Barcino i de la Fundació Lluis Carulla de persistir en la promoció de la lectura dels clàssics catalans i d’acostar-los a tots els públics.

A continuació, i sota el títol Mil anys de llengua catalana, el professor i investigador rossellonès Joan Peytaví va dur a terme una concisa radiografia sociolingüística de l’evolució de la llengua i del mapa dialectal del català des de la creació del país fins avui.

Amb el títol Per què una nova edició de la Stòria del Sant Grasal, versió catalana de la Questa del Saint Graal?, Miquel Adroher va tancar els parlaments. El professor de la Universitat de Perpinyà va centrar-se en la recerca del Sant Graal com a objecte i mite literari que encara persisteix en l’imaginari col·lectiu a partir de l’anàlisi comparativa de manuscrits medievals francesos i catalans que tracten la matèria.

L’acte va concloure amb una lectura de clàssics medievals catalans. Miquela Vaills va llegir un fragment del llibre Jesús i les dones d’Isabel de Villena. Els escriptors nord-catalans Joan-Lluís Lluís i Joan-Daniel Bezsonoff van fer, respectivament, uns fragments del Tractat sobre l’amor heroic d’Arnau de Vilanova i uns poemes d’Ausiàs March en la versió de Josep Piera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: