Tast de Clàssics a la Seu d’Ègara de Terrassa

La Seu d’Ègara de Terrassa és un espai únic a Europa format per tres esglésies situades al bell mig de la ciutat, que s’ha consolidat com un testimoni únic de l’art i l’arquitectura medieval dels segles IV al VIII.

El passat dijous 12 de juny aquest conjunt històric espectacular va acollir una lectura de fragments de clàssics medievals catalans a càrrec de personatges representatius del teixit social i cultural de Terrassa.

Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, va ser l’encarregat de presentar l’acte. Seguidament va començar la lectura de clàssics amb Jaume Aulet, del Departament de Filologia Catalana de la UAB, que va llegir el Poema LXVIII d’Ausiàs March. L’escriptor Vicenç Villatoro va fer el Cant de Ramon de Ramon Llull. Lluís Rístol, president del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, va recitar l’Elogi dels diners d’Anselm Turmeda.

 

També van intervenir Mercè Badia, Pilar Martí i Joan Terrats, del Grup PAM Teatre, que van centrar-se en els arguments contra les dones i contra els homes d’El Somni de Bernat Metge. Toni Garrich, del Grup de Teatre d’Amics de les Arts, va llegir Aprenc i desaprenc alhora cada dia de Jordi de Sant Jordi. Maria Miralda, del Grup de Teatre d’Amics de les Arts, va fer Desengany de Joan Roís de Corella. Jaume Sellarès, Margarida Fabregat i Dolors Trenchs, de Teatre Egarenc, van tancar la lectura amb la Disputa de l’ase d’Anselm Turmeda.

A més, abans de l’acte, els Amics d’Els Clàssics van poder gaudir d’una visita guiada inoblidable pels racons de l’encisadora Seu d’Ègara.

Podeu veure totes les fotografies de la trobada aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: