Tornem a la Ràdio per als més petits!

18880034_1924878000871593_5447800175406592206_o

La nova temporada de L’ofici d’educar aposta per la reflexió de pares/mares i educadors per contribuir a fer un món millor des de l’educació, amb el punt de partida que tota la vida ens estem educant, i que l’educació viu un procés especialment transformador al qual volem contribuir. Dins del programa, conduït per Elisabet Pedrosa, cada setmana en Joan Santanach remena entre els clàssics i n’extreu tot allò que ens pot servir per educar la canalla.

“LA RESPOSTA ESTÀ EN ELS CLÀSSICS”

Els clàssics ens parlen de nosaltres. Si els llegim amb atenció podem posar en valor els clàssics perquè ens demostren que són vigents i útils perquè ens parlen de la condició humana. Joan Santanach, doctor en Filologia, medievalista, professor de la UB, i editor de l’editorial Barcino, a partir d’un fragment ens parla en cada “Ofici d’educar” d’un clàssic.

Podeu escoltar L’ofici d’educar una vegada a la setmana per internet (dimarts a partir de les 19 h) i també els festius intrasetmanals per Catalunya Ràdio (a les 12 del migdia), i els caps de setmana d’estiu. Enguany estrenen pàgina de Facebook i obren un espai per a la participació dels oients al voltant de cada monogràfic del programa.

Aquí us en deixem una mostra!

 

13_7.11 El somni_METGE_Orfeu i Eurídice

Parla Tirèsies, després que Orfeu ha explicat la seva història d’amor amb Eurídice:

«No és un bé allò que, una vegada ho hem aconseguit, ens fa viure angoixats i de sobte ens abandona. M’entens, ara? Si m’entens, sabràs treure tot el suc d’aquestes paraules.»

(Pinzellada de la secció del programa en què es cita El somni de Bernat Merge, en versió al català actual d’Alba Dedeu. Troba’l a la web de l’Editorial Barcino!)

 

16_28.11 Disputa de l'ase_TURMEDA_Abelles

L’exemple de les abelles: els animals, fins i tot els més petits, poden servir per explicar comportaments correctes:

«…a la primavera i a l’estiu, de dia i de nit quan hi ha lluna, solen sortir totes i van a recollir la cera de les fulles i de les herbes subtilíssimament amb els peus i les mans, i després recullen la mel de dins les fulles i les flors de les herbes i els arbres i altres plantes.»

(Pinzellada de la secció del programa en què es cita la Disputa de l’ase d’Anselm Turmeda, en versió al català actual d’Albert Mestres i Marta Marfany. Troba’l a la web de l’Editorial Barcino!)

Segueix la secció setmanal al web del programa o al nostre Facebook: www.facebook.com/AmicsdelsClassics!

 

21 RESPONSES TO “Tornem a la Ràdio per als més petits!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: