Un concert molt especial…

01_2017_Llull al Palau Sílvia Bel

L’Any Llull encara és viu, per això el proper dissabte 28 de gener, a les 20:30 h, el Palau de la Música Catalana estrena la Cantata de Randa (homenatge a Ramon Llull), escrita i dirigida per Salvador Brotons. La peca està basada en el temps, la vida i l’obra de Llull, que Neus Dalmau sintetitzà en un llibre el 2015 i amb qui el director va proposar-se compondre una obra simfonicocoral que abastés l’extensa bibliografia del pare de la literatura catalana, i alhora en fes palesa la llarga vida i el temps en què visqué.

L’acte comptarà amb una interpretació de luxe, formada per l’Orfeó Català, l’Orquestra Simfònica Illes Balears, la soprano Marta Mathéu, el baríton Josep-Ramon Olivé i Sílvia Bel com a rapsoda. Una vetllada en què, a més de la cantata lul·liana, Brotons ha seleccionat dues peces de Txaikovski –una d’elles, l’Obertura de Romeu i Julieta, basada en la tragèdia de Shakespeare– i una de D. León, també fins ara inèdita. L’obra dedicada a Llull es farà a la Sala de Concerts i té una durada de 42 minuts (la durada total de l’acte és d’uns 110 minuts).

Brotons explica que la composició no fou gens fàcil, ja que 01_2017_Llull al Palaucomportà una recerca de melodies de l’època (sefardites, sarraïnes, cristianes, trobadoresques, del cant gregorià, etc.) que poguessin transportar el públic al s. XIII. Finalment està dividida en nou parts: Aquell temps, La llegenda del llibertí, Visions i conversió, Diàleg entre les tres religions, La il·luminació de Randa, La croada, La crisi i la Inquisició, Entre l’amor i la mort, i Culte immemorial.

Podeu comprar les entrades:

Si sou Amics d’Els Clàssics gaudireu un 25% de descompte en l’entrada!

 

FITXA ARTÍSTICA

Orfeó Català
Orquestra Simfònica Illes Balears
Marta Mathéu, soprano
Josep-Ramon Olivé, baríton
Sílvia Bel, rapsoda
Salvador Brotons, director

 

PROGRAMA

  1. León: Reflecting Hamlet(estrena absoluta)
    P. I. Txaikovski: La tempesta, op. 18, en Fa menor
    P. I. Txaikovski: Romeu i Julieta, Obertura-Fantasia, en Si menor
    S. Brotons: Cantata de Randa(homenatge a Ramon Llull)  (estrena absoluta)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: