Els clàssics catalans ens vénen a veure per Sant Jordi

sant_jordi_visita

Com diu Llull mateix a l’entrevista, la celebració de l’Any Llull és una oportunitat magnífica per perdre la por i apropar-nos a l’obra d’aquesta figura excepcional, que gaudeix d’un gran reconeixement internacional. I, també, a qualsevol dels grans clàssics medievals catalans. L’Editorial Barcino us ofereix una gran selecció de títols per regalar aquest Sant Jordi:

Accidents d’amor de Ramon Llull, en versió al català actual de Pere Antoni Pons, col·lecció Tast de Clàssics

La novetat més intensa i fervorosa d’aquest Sant Jordi. Una novel·la breu inclosa dins del tractat Arbre de filosofia d’amor de Ramon Llull, que planteja la idea de morir d’amor per l’Amat com una prova de l’amor més digne i lleial.

Vida de mestre Ramon, de Ramon Llull, traduïda del llatí al català per Anthony Bonner

El millor llibre per aprofundir en alguna de les peripècies d’un personatge excepcional que va escriure sobre una gran diversitat de temes en diferents idiomes, va viatjar per tota la Mediterrània i es va entrevistar amb reis, papes i altres governants. El llibre, que conté dotze làmines datades del 1325 que reprodueixen la vida de Llull, inclou una introducció que situa el text i que explica el context en què es mogué el seu autor.

Llibre d’aparellar el menjar, a cura de Joan Santanach. Col·laboradors: Mònica Barrieras, Antoni Riera i la Fundació Alícia

Un regal perfecte per a tots aquells que us agradi la cuina i la gastronomia.

Un extens llibre de cuina amb gairebé 300 receptes, escrit i compilat cap a mitjan segle XIV i que, fins ara, havia restat inaccessible per al gran públic. Les seves receptes reflecteixen els gustos de taula dels catalans més rics de l’època, quan cada àpat era un veritable festí, que combinava productes de proximitat amb productes més llunyans i exòtics.

Aporta la versió medieval acarada amb una adaptació al català modern.

Col·lecció Tast de Clàssics:

Aquest Sant Jordi podeu redescobrir els millors clàssics medievals de la nostra literatura com si fossin vius i escrivissin en el català d’avui.

La col·lecció Tast de Clàssicsofereix poder triar entre 10 llibres diferents que us permetran endinsar-vos en l’amor i la guerra, la passió, la ironia i l’espiritualitat dels grans clàssics catalans, gràcies a les versions al català modern realitzades per escriptors i poetes actuals.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tots aquests llibres els podreu comprar a les vostres llibreries i a la parada de Barcino (Passeig de Gràcia, 23 – cantonada Diputació), que per primera vegada ofereix un punt de trobada propi amb els lectors per celebrar el Sant Jordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: