Cloenda de l’Any Llull al CCCB

cloenda_llull_principal

La Fundació Carulla hem volgut fer un gran acte de cloenda de l’Any Llull, que s’ha celebrat al llarg del 2016 i pel qual s’han publicat, a l’Editorial Barcino, una desena de títols lul·lians.

1. Visita guiada

L’acte va tenir lloc al CCCB el dilluns 28 de novembre. Primer, els Amics d’Els Clàssics van gaudir d’una visita guiada a l’exposició «La màquina de pensar: Ramon Llull i l’ars combinatoria».

2. Espectacle poeticomusical lul·lià

L’esdeveniment central del vespre, obert a tots els públics, va ser l’espectacle poeticomusical Amb la nit compra el dia, creat expressament per a l’ocasió pels poetes Enric Casasses i Martí Sales, i pel músic d’electrònica Ilia Mayer. Els assistents a la sala Mirador del CCCB van quedar imbuïts en la sonoritat canviant i la llum creixent, símbol de la il·luminació lul·liana, que obligava a cloure els ulls per captar els textos recitats pels poetes. Amb la sentència «El nom d’en Ramon Llull, el llamp l’escriu i el tro el llegeix» es va arribar al clímax.

cloenda_llull

3. Les novetats lul·lianes de l’Editorial Barcino

Finalment, en Joan Santanach, editor de la Barcino i comissari de l’Any Llull, va contextualitzar els proverbis del Llibre d’amic e amat, els aforismes de l’Arbre de ciència i la resta de textos llegits pels poetes en les darreres novetats lul·lianes que l’Editorial Barcino ha publicat al llarg del 2016: l’Arbre exemplifical, el Romanç d’Evast e Blaquerna i la Nadala: Ramon Llull, una petjada de set segles.

Us deixem els vídeos de la visita guiada i de l’espectacle perquè en pugueu gaudir:

         

arbre_compra    romanc_compra   Nadala_compra

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: