Impuls d’un somni: el Museu Virtual de la Moda de Catalunya guanya el II Premi Lluís Carulla

premi_llc_principal

Ens sembla important parlar-te del premi cultural que defineix la Fundació Carulla i que és, amb 100.000 €, el més ben dotat del panorama català. L’emprenedora cultural Laura Casal-Valls és la impulsora del projecte del Museu Virtual de la Moda de Catalunya, que preveu recollir en un web les peces de vestir històriques dels museus catalans. Només un 6% de les 6.000 catalogades estan actualment a l’abast del públic. “Aquest premi permet iniciar un projecte que retorna la veu a objectes llargament silenciats i que treu la pols a les històries més petites”.

Amb els 100.000 € i el suport tècnic de la Fundació Carulla es posarà a l’abast de tothom un fons de peces de vestir desconegudes i poc estudiades a partir d’una tasca de recerca i desenvolupament a tres nivells: històric-artístic, geogràfic i tecnològic, amb implicació ciutadana i ús de grans dades. Casal-Valls pretén crear història i un relat que expliqui no només la història del vestit a Catalunya, sinó també el perfil industrial, comercial i fins i tot la idea de disseny a Catalunya. “I volem fer-ho amb un nou concepte de museu, a través d’una plataforma on-line interactiva però també, i sobretot, a través d’un treball de recerca de qualitat i rigorós”, ha destacat la guanyadora.

premi_llc_guanyadora

L’acte de lliurament del II Premi Lluís Carulla es va celebrar a la Fundació Tàpies amb la presència de 200 persones del món cultural, empresarial i de la innovació de Catalunya. Presentat per Ivana Miño, va estar presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila.

El Premi Lluís Carulla promou la innovació fent viable la millor idea d’emprenedoria cultural amb la dotació econòmica i també amb el suport tècnic de la Fundació al llarg d’un any. El Premi duu el nom de l’empresari i mecenes creador de la Fundació Carulla i n’és l’acte més emblemàtic.

Els finalistes

Els projectes Surtdecasa.cat, un mitjà de comunicació digital especialitzat en cultura i oci de proximitat, i Proscenium, gravacions amb lectura dramatitzada de textos teatrals catalans complementades amb dossiers pedagògics interactius, han estat els finalistes. En total, el Premi ha rebut 73 candidatures analitzades per un jurat integrat per Guillem Usandizaga, Emilio Álvarez, Mireia Tomàs, Jordi Carulla-Ruiz i Vicenç Villatoro.

Aquí podreu gaudir del vídeo-resum de l’acte:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: