Els clàssics fan por?

“D’entrada, els clàssics fan molt de respecte i tothom en parla sense haver-los llegit. Quan finalment s’hi apropen, troben una sorpresa agradable: són més pròxims i frescos que moltes novetats”.

Aquestes paraules de l’escriptor Vicenç Pagès Jordà van ser algunes de les interessants reflexions que el també escriptor Joan Francesc Mira i ell mateix ens van oferir durant l’acte Els clàssics, avui.

La conversa, moderada per Joan Santanach, coordinador de Barcino, va ser la proposta que l’editorial va presentar el passat dimecres 12 de setembre a l’escenari Àgora del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, dins del marc de la Setmana del Llibre en Català.

Joan Francesc Mira i Vicenç Pagès Jordà van reivindicar la vigència dels clàssics i van expressar punts de vista diferents però complementaris en aspectes com la popularitat que els clàssics tenen entre el públic lector actual o la influència que poden tenir en els escriptors d’avui, explicant la relació que com escriptors han tingut amb les clàssics.

Ara  podeu gaudir d’aquesta entretinguda i, en moltes estones, brillant conversa sobre la naturalesa, la vigència i l’interès dels clàssics en el següent vídeo. Aquí podeu gaudir d’un resum de la conversa (per veure la versió complerta aquí):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: