Els Clàssics i tu – La gran tertúlia virtual

Com recordareu, en l’acte del primer aniversari que vam celebrar plegats a la Biblioteca de Catalunya, el cantautor  Raimon i la filòloga Lola Badia van conversar animadament al voltant dels clàssics. Va ser una xerrada intensa, però que a molts ens va semblar massa breu. Per això, en el News de novembre, us varem proposar continuar aquesta tertúlia virtualment.

Heu estat molts els que ens heu contestat i compartit amb nosaltres les vostres opinions. I, tot i que aquest espai no ens permet publicar-les totes, si que ens agradaria destacar els trets més rellevants.

– D’on ve la teva passió pels clàssics?

Per a molts, aquest interès va començar a la Universitat, alguns a l’escola, però, sobretot, volem destacar la importància que doneu a la figura d’un bon mestre o professor que sàpiga transmetre aquesta passió a qui l’escolta.

I no volem oblidar la figura del Raimon. Heu estat molts els que el mencioneu. ¿Quants de nosaltres vam començar a descobrir els clàssics escoltant “Veles e vents” de l’Ausiàs March o el “Desert d’amics” de Jordi de Sant Jordi?

– Què és el que fa que els clàssics siguin actuals?

A través de diferents expressions, la majoria coincidiu que si els clàssics de qualitat son actuals és per l’ universalitat d’uns temes que no passen mai de moda. Per un tractament de situacions i de sentiments, que han sigut, que són i que seran. I perquè, de fet, sempre donem voltes als mateixos temes. Com resumeix directament un Amic: “Perquè parlen del teu avi, de tu, i dels teus néts

– Què es pot fer per estendre l’interès pels clàssics?

Molts destaqueu la importància de promoure una divulgació assequible al públic general, de presentar noves edicions atractives per als més joves o de lectures a classe per als més petits. Altres destaqueu els beneficis d’escoltar els clàssics impulsant concerts musicals o els recitals de breus fragments que animin a fer la lectura completa.

Moltes gràcies per la vostra participació i pel vostre suport. Moltes gràcies per tantes idees i propostes. Moltes d’elles ens reafirmen en la tasca que ja estem promovent des dels Amics. D’altres suggeriments cercarem la manera de portar-los a terme perquè sabem que el nostre projecte d’encomanar la passió pels clàssics a tots els públics és a llarg termini. I per això comptem amb tots vosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: