Escoltem els clàssics

Amb la col·laboració de Catalunya Ràdio

Xavier Graset en la presentació de la plataforma Amics d’Els Clàssics, Parc de la Ciutadella, Barcelona, 2010.

Aquesta tardor els Amics d’Els Clàssics de l’Editorial Barcino han fet els seus primers 5 anys. Durant tot aquest temps hem compartit junts desenes d’actes per totes les terres de parla catalana que, com una pluja fina i persistent, han anat sumant nous amics fins a arribar als actuals 5.600 membres.

De totes les activitats, cap com la lectura per acostar-nos als clàssics medievals. Desenes de persones, de procedències molt llunyanes i d’oficis molt diversos, ens han fet palès l’emoció íntima que encara es pot sentir quan es llegeix o s’escolta un poema o una prosa escrits fa 600 anys.

Conscients d’aquesta experiència, una de les accions del cinquè aniversari ha estat reunir set personalitats de la vida social i cultural del país perquè llegissin els clàssics, que han col·laborat desinteressadament llegint l’autor que s’adequava millor al seu perfil.

Per arribar a molta gent, i que a l’hora poguéssim gaudir d’una lectura propera i personal, hem comptat amb la inestimable col·laboració de Catalunya Ràdio.

El resultat d’aquesta generositat són set magnífiques falques que es van emetre per diferents programes de Catalunya Ràdio durant el mes d’octubre de 2015 i que ara podeu tornar a gaudir.

Presentació del primer volum de la col·lecció Tast de Clàssics, Poesies de Jordi de Sant Jordi, Monestir de Sant Pau del Camp, Barcelona, 2011.

7 veus x 7 clàssics

Res millor que la calidesa de les veus de l’Anna Roig i de la Sílvia Bel per acostar-nos Llull. O la potent i poderosa veu del Xavier Bosch per recordar la Crònica de Ramon Muntaner. La fina ironia del Xavier Grasset ens transmet la sàtira de l’Anselm Turmeda. La inconfusible veu de Màrius Serra ens fa admirar la sorprenent modernitat de la cançó dels opòsits de Jordi de Sant Jordi. Isabel-Clara Simó ens endinsa en el joc amorós d’Ausiàs March. O, finalment qui millor que Lídia Pujol per fer-nos sentir l’espiritualitat d’Isabel de Villena.

Ara, a través d’aquestes grans veus, us podreu tornar a endinsar en l’amor i la guerra, la passió, la ironia i l’espiritualitat dels grans clàssics medievals catalans.

Seguim escoltant i gaudint tots plegats dels clàssics que encara tenen molt a dir-nos i ensenyar-nos!

Anna Roig ens llegeix el pròleg d’ El Llibre d’amic e amat de Ramon Llull

Isabel Clara Simó ens llegeix Ausiàs March, «Sí com lo taur se’n va fuit pel desert»

Lídia Pujol ens llegeix Isabel de Villena, Vita Christi, cap. 65.

Màrius Serra ens llegeix Cançó d’opòsits, cobla primera i tornada de Jordi de Sant Jordi

Sílvia Bel ens llegeix Ramon Llull, Llibre de meravelles, cap. 42.

Xavier Bosch ens llegeix Ramon Muntaner, L’expedició dels catalans a Orient, cap. 22 (219 de la Crònica)

Xavier Grasset ens llegeix Anselm Turmeda, Llibre de bons amonestaments (Elogi dels diners)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: