I Cicle de Cultura Medieval de Terrassa

El passat dimarts 18 de febrer, dins del marc de la Seu d’Ègara, es va presentar oficialment el I Cicle de Cultura Medieval de Terrassa.

L’acte, en què van intervenir el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Amadeu Aguado, el director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte, i la directora de les Biblioteques Públiques de Terrassa, Montserrat Busquets, va comptar amb la presència dels directors dels centres culturals que participen en una multidisciplinari programa de més de 60 activitats: Arxiu Històric i Comarcal, Biblioteques Públiques, Centre de Documentació i Museu Tèxtil, Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Museu de Terrassa i Servei Municipal de Cultura.

En acabar els parlaments, Antoni Madueño, musicòleg i intèrpret de música medieval, va oferir un breu concert de cançons de la Catalunya medieval acompanyat d’instruments d’època com la cítola i la viola de roda.

El Cicle de Cultura Medieval vol donar a conèixer tota la riquesa i diversitat d’aquest període històric comprès entre el segle V i el segle XV.

Per primera vegada podrem gaudir d’una programació anual, coherent i de gran profunditat temàtica que posa a l’abast de tots els públics la possibilitat d’apropar-se i conèixer diversos àmbits de la cultura de l’edat mitjana. De la música a la ciència i la tècnica. De la literatura a l’art i l’arquitectura. O de la indumentària i els teixits als arxius i els documents. I amb la Seu d’Ègara-Esglésies de Sant Pere com a referència i icona.

El I Cicle de Cultura Medieval, que es durà a terme durant l’any 2014 per tota la ciutat de Terrassa i el seu ric llegat medieval, és el resultat de la suma d’esforços i la col·laboració dels museus de Terrassa, l’Ajuntament de la ciutat i Amics d’Els Clàssics-Editorial Barcino.

Segur que hi ha una activitat que t’interessa. Si les vols conèixer, clica aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: