Impulsem els Premis Baldiri Reixac!

L’any 1979 Lluís Carulla va crear els Premis Baldiri Reixac per tal de reconèixer l’escola catalana i de qualitat. Va idear una primitiva forma de micromecenatge amb l’objectiu de dotar-los econòmicament. Va demanar als receptors del llibre Nadala que la Fundació Lluís Carulla edita anualment que fessin aportacions a aquest efecte. Aquest sistema de micromecenatge ha perdurat fins als nostres dies. En l’edició d’enguany els Premis Baldiri Reixac tenen una dotació de 100.100 euros.

La Fundació Lluís Carulla, per tal d’adaptar els Premis Baldiri Reixac als nous temps, ha creat recentment la pàgina web www.impulsemelsbaldiri.cat, en la qual es poden fer les aportacions online. L’aportació mínima és de 10 euros. A més a més del llibre Nadala de la Fundació, que enguany està dedicat als castellers, cada aportació comporta diversos reconeixements, com la menció com a “Ànima dels Baldiri” al web www.impulsemelsbaldiri.cat, l’obsequi de llibres de l’Editorial Barcino o d’entrades al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. També inclouen un 25 per cent de deducció a la declaració de l’IRPF.

Tots som conscients que l’escola catalana viu un moment decisiu en el conjunt de l’àrea lingüística per la limitació dels recursos que s’hi destinen i pels intents de reduir la presència del català a l’escola. És per això que avui, més que mai, es necessita el suport de tothom per poder garantir la continuïtat d’uns premis que, des de fa 35 anys, han beneficiat més de 3.000 escoles, alumnes i formadors i que volen seguir dotant de recursos econòmics els millors projectes pedagògics orientats a la millora qualitativa de la nostra escola.

La Fundació Lluís Carulla garanteix que els diners recaptats aniran destinats íntegrament a la dotació dels premis. Això farà que en successives edicions, i depenent del que es recapti, es pugui ampliar el número de premis o la seva dotació. La Fundació Lluís Carulla, amb aquest pas endavant, després de 35 edicions dels Premis, no fa altra cosa que interpretar el caràcter inicial dels guardons, instituïts pel fundador de la Fundació, Lluís Carulla, qui veia en la qualitat de l’ensenyament “una eina al servei de l’interès col•lectiu”.

Podeu fer la vostra aportació al telèfon 932 005 347 o online, a través del web www.impulsemelsbaldiri.cat

Col•labora-hi. Fes-te partícip dels Premis Baldiri Reixac i estimulem entre tots l’escola catalana de qualitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: