Jordi Savall: Dinastia Borja. Església i poder al Renaixement

Amb motiu dels 500 anys del naixement de Francesc de Borja, el compositor Jordi Savall ens ofereix una obra que ens situa musicalment dins el món que va viure la família Borja amb el disc Dinastia Borja. Església i poder al Renaixement, que inclou quatre discos compactes i un llibre on es parla dels fets més importants de l’època d’aquesta coneguda família valenciana.

El disc es va presentar el dia 7 de gener al Saló del Tinell de Barcelona amb un concert dedicat al pare Miquel Batllori –el màxim coneixedor de la història borgiana– i que va ser interpretat per Montserrat Figueres i els solistes de la Capella Reial de Catalunya i d’Hespèrion XXI, sota la direcció de Jordi Savall.

Dinastia Borja. Església i poder al Renaixement es divideix en set capítols que van des de la València musulmana del segle xii fins a la mort i la canonització de Francesc Borja. Al llibret s’hi fa un recull de les darreres conclusions dels principals investigadors de la família Borja.

El nou disc de Jordi Savall, editat per Alia Vox, permet gaudir de cançons signades pels millors autors hispànics i europeus de l’època dels Borja, com ara les procedents dels cançoners de Montecassino, de Palau, del Duc de Calàbria o de Gandia.

T’animes a tenir a casa aquesta obra d’art?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: