Les poetes llegeixen els versos de l’Espill a la Setmana del Llibre en Català

El passat dimarts 9 de setembre, a la Plaça de la Paraula de la Setmana del Llibre en Català, i amb la catedral de Barcelona com a teló de fons, l’Editorial Barcino va presentar la nova edició crítica de l’Espill de Jaume Roig, a cura d’Antònia Carré, publicada dins de la col·lecció Els Nostres Clàssics Autors Medievals.

Carles Duarte, director de  la Fundació Lluís Carulla, va presentar l’acte i Antònia Carré, filòloga i experta en l’obra de Jaume Roig, va moderar-lo. Carré va ressaltar que l’Espill és una obra magnífica, ben estructurada i escrita que val la pena llegir per les grans dosis de provocació que conserva i per la perfecta descripció que fa de la vida quotidiana a la València del segle XV.

Per acompanyar els versos de Roig, que recullen amb no poc humor els mals atribuïts a les dones a l’Edat Mitjana, quin millor contrast que ser llegits per quatre poetes actuals! Blanca Llum Vidal, Laia Noguera, Teresa Colom i Àngels Gregori van posar la veu als mots mordaços i jocosos de Roig.

Com a cloenda, Jaume Arnella va posar-hi el toc musical amb una interpretació del “Prefaci” de l’obra acompanyat de guitarró.

Literatura medieval, poesia i música es van donar la mà en aquest acte que ens va apropar a la València del segle XV.

Podeu veure totes les fotografies de l’acte aquí.

Aquí podeu veure el vídeo de resum de l’acte:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: