L’expedició de Muntaner a la Setmana del Llibre en Català

L’actor Jordi Boixaderas llegint un fragment de L’expedició dels catalans a Orient, de Ramon Muntaner

Coincidint amb la celebració del 750 aniversari del naixement de Ramon Muntaner, l’Editorial Barcino va presentar la versió al català modern de L’expedició dels catalans a Orient de Ramon Muntaner en el marc de la 33a edició de la Setmana del Llibre en Català. L’acte va tenir lloc a la plaça de l’Escriptura de l’Avinguda de la Catedral de Barcelona i hi van participar Carles Duarte, director de la Fundació Carulla; Jordi Llavina, encarregat de la versió al català modern, i l’actor Jordi Boixaderas.

L’expedició dels catalans a Orient és una selecció dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner que, en primera persona, relaten l’estada de Roger de Flor i la companyia almogàver a l’Imperi Bizantí i els nombrosos fets bèl·lics en què va participar. Amb la Catedral de Barcelona de fons, Jordi Boixaderas va oferir una lectura vibrant de L’expedició, que podeu veure completa aquí.

L’expedició dels catalans a Orient és l’última novetat de la col·lecció Tast de Clàssics, impulsada per l’Editorial Barcino des de l’any 2011, que té com a objectiu acostar al gran públic els autors i els títols més destacats de la literatura catalana medieval, mitjançant versions al català modern realitzades per escriptors i poetes actuals.

En aquesta ocasió, Jordi Llavina, poeta, prosista i articulista, ha estat l’encarregat d’adaptar Muntaner al català d’avui.

Us deixem un vídeo com a tastet de la trobada, perquè pugueu gaudir tant com els que hi vam ser.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: