La llibreria Amiga del mes: La Mulassa

L’equip de la llibreria La Mulassa

La llibreria La Mulassa té les portes obertes des del 1975 –des del 1985 amb l’actual gerència–. La llibreria va començar amb dues persones, i actualment som un total de set treballadores.

La nostra és una llibreria general, però amb grans apostes com la literatura catalana o traduïda al català, la literatura clàssica i sobretot, el llibre infantil i juvenil. A més, donem importància a una agenda amb activitats diverses, des de  presentacions de llibres i signatures fins a tallers de contes per als més petits.

En aquests 30 anys hem afrontat tots els canvis socials i comercials, que han estat força, i els hem anat superant. Tot això també ha estat gràcies a formar part, des del primer dia com a fundadors, del Grup de Llibreries Independents Bestiari.

Quin personatge de la literatura medieval catalana t’hauria agradat ser?

Crec que qualsevol de les dones del Tirant lo Blanc, ja que en Joanot Martorell els hi dóna un protagonisme avançat en l’època.

Quin clàssic medieval català recomanaries als teus clients?

Recomanaria algun dels llibres de Ramon Llull com per exemple el Llibre de les meravelles, que ens explica la realitat que es vivia al segle XIII tant a nivell moral com físic. I, en particular, recomanaria el Llibre de les bèsties, en el qual ens adonem de la vigència que té encara avui, amb els mateixos sistemes de jerarquies, les mateixes maquinacions i les mateixes misèries del poder.

Què és el que més t’apassiona de l’ofici de llibreter?

Gairebé tot, ja que els llibreters acostumem a fer tot el cicle del llibre, és a dir demanar-lo al proveïdor, entrar-lo i classificar-lo quan arriba, col·locar-lo a la llibreria en el lloc que creiem que ha de ser, llegir tots els que podem i el més important i gratificant, que és recomanar-lo i parlar-ne amb els nostres clients.

Quin serà el paper que tindrà el llibreter i la llibreria en els propers anys?

Cada vegada el llibreter tindrà més importància, especialment en llibreries de comarques i generalistes com la nostra. Ens haurem d’especialitzar més per poder aconsellar millor als nostres clients, i, això sí, tenir un bon servei de comandes de clients, ràpid i eficient. De fet, aquesta és una de les nostres qualitats, ja que des de fa més de 30 anys que formem part del Grup Bestiari. Un altre aspecte que caldrà considerar en un futur serà el d’ampliar el ventall de productes a vendre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: