Llibreria Amiga del mes: Bestiari Llibreria del Born

Bestiari Llibreria del Born

Iris Llop i Xevi Noya de Bestiari Llibreria del Born

Aquest mes us presentem la Llibreria del Born del grup Bestiari. Fundada l’11 de setembre de 2013, és una de les llibreries més joves de Barcelona. Es tracta d’una llibreria d’uns 120 m2, situada dins el recinte del Born Centre Cultural.  Amb un fons d’uns 3.000 títols, molts han estat editats originàriament en llengua catalana i traduïts a altres llengües. La llibreria també compta amb llibres que, editats originàriament en altres llengües, tracten de la ciutat de Barcelona o altres aspectes de la història i cultura catalana. La llibreria del Born du a terme una àmplia i variada programació d’activitats culturals col·laborant amb la direcció del Born CC i amb Cerveses Moritz; i proposant-ne des de la mateixa llibreria: presentacions de llibres, participació als esdeveniments literaris de Barcelona, entre altres.

Quin personatge de la literatura medieval catalana us hauria agradat ser?

A tots ens agradaria haver viatjat i haver viscut tantes aventures com en Tirant, però el personatge que surt més ben parat de totes aquestes peripècies és Hipòlit. Aquest simple escuder de Tirant “ascendeix socialment” i arriba a ser emperador, de manera que anticipa, en certa manera, els personatges centrals de la gran novel·la decimonònica com Lucien de Rubempré o Julien Sorel. Així, Tirant té una mort heroica, com els protagonistes de d’èpica, però Hipòlit vol aconseguir la glòria en vida, com els personatges propis de la novel·la moderna.

Quin clàssic medieval català recomanaríeu als vostres clients?

L’època medieval va ser un període molt fructífer per la literatura en català i, per tant, és difícil escollir una sola obra. Però si hem de triar-ne una, ens decantem per la poesia de Jordi de Sant Jordi, que massa sovint queda amagada als llibres de text de secundària i que hauríem de recuperar. Per sort, alguns artistes com Raimon i Anna Roig i l’ombre de ton chien han musicat i popularitzat alguns dels seus versos.

Que és el que més us apassiona de l’ofici de llibreter?

Treballar de cara al públic sempre és exigent, però la tasca del llibreter aconsegueix transformar aquesta exigència –la importància de saber com i què recomanar– en quelcom del qual podem aprendre i gaudir. I això és perquè no tractem només amb clients sinó amb lectors, amb qui podem compartir les experiències que t’ofereixen els llibres i intercanviar opinions i punts de vista.

El gran repte per a nosaltres ha estat adaptar-nos al públic internacional de la nostra botiga. Tots veníem d’altres llibreries generalistes, però de fora de Barcelona i ara tenim l’oportunitat de conèixer els perfils lectors dels turistes que s’acosten cada dia al Born.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: