Llibreria amiga del mes: Entrevista a Isabel Sucunza i Abel Cutillas, de la Llibreria Calders

Aquest mes us presentem la Llibreria Calders, al barri de Sant Antoni de Barcelona, dedicada a la literatura i l’assaig, amb diverses seccions d’art, cinema, música, etcètera. Situada en una antiga fàbrica de botons al Passatge de Pere Calders número 9.

A continuació us presentem algunes de les opinions que ens han transmès al voltant dels clàssics i el món del llibre.

Quin personatge de la literatura medieval catalana t’hauria agradat ser?

Tirant lo Blanc. És un personatge riquíssim, viatja, veu món, s’enamora i, a més, està amarat de valors. A part de tot això, el llibre és un referent de la literatura universal.

Quin clàssic medieval català recomanaries als teus clients?

Sens dubte Lo somni de Bernat Metge, un llibre clau per entendre la literatura catalana i, també, una part important de la història. Escrit en clau política però alhora existencial, la història que narra és de poder i de reflexió personal. Una obra pleníssima, molt relacionada amb els grans autors del Renaixement italià i, evidentment, amb els clàssics llatins. Un llibre molt i molt recomanable.

Que és el que més t’apassiona de l’ofici de llibreter?

El contacte amb els llibres, descobrir nous autors i dirigir el públic cap a les obres més valuoses i interessants. L’aprenentatge que un pot dur a terme a través del món del llibre no té massa a veure amb els estudis universitaris, és un complement perfecte per absorbir diversos temes, ja sigui en literatura o assaig. Alhora, la responsabilitat i la capacitat d’influència del llibreter segueixen sent importants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: