Llibreria Amiga del mes: Llibreria Alibri

Interior de l’Alibri Llibreria

Alibri Llibreria (hereva de l’antiga llibreria Herder) és la llibreria amb el més ampli i marcat caràcter científic i internacional de tota Catalunya, reconeguda pel seu ample fons bibliogràfic en Llengües, Psicologia, Filosofia, Historia, Ciències Socials i Naturals, Infantil, Art i Narrativa. Té una superfície de 1.300 m² destinats a la venda al públic amb prop de 110.000 llibres.

Quin personatge de la literatura medieval catalana t’hauria agradat ser?

Si haguéssim de triar un personatge literari triaríem sens dubte en Tirant lo Blanc, un heroi que destaca sobretot per la seva humanitat. Es tracta d’un cavaller a qui apreciem més per la seva intel·ligència que no pas per la seva força. És tan humà que fins i tot se l’arriba a estimar justament per les seves debilitats. Fins i tot la seva mort, no gens heroica, fa que sentim per ell un afecte profund. A més, com a qualsevol persona d’enginy, no li manca el sentit de l’humor.

Quin clàssic medieval català recomanaries als teus clients?

Com a llibre recomanaria el Llibre de les bèsties de Ramon Llull, un llibre amb un missatge molt actual malgrat els segles que han passat des que es va escriure. Es tracta d’una faula en la qual l’autor posa de manifest la passió humana per l’ambició i el poder, i en la qual avui encara podem trobar reflectides l’ànima i la societat humanes. Es tracta a més a més d’una obra molt entretinguda, ideal per iniciar-se en la lectura dels clàssics catalans.

Que és el que més t’apassiona de l’ofici de llibreter?

El tracte constant i les xerrades sobre llibres amb els nostres clients, la possibilitat de poder descobrir una joia literària abans que se n’assabenti ningú més, viure la diada de Sant Jordi rere el taulell, els autors i editors; un font inesgotable de saviesa i, sens dubte, el més maco de tot… veure els infants remenant i llegint llibres tots plegats.

Quin serà el paper que tindrà el llibreter i la llibreria en els propers anys?

Creiem que en els propers anys el paper del llibreter i la llibreria com a orientadora i “sedàs” de novetats haurà de continuar sent tant o més important que fins ara a causa dels enormes fons i formats disponibles. Davant el format i comerç digital la llibreria haurà d’aportar quelcom més de valor afegit que no sols el llibre. Per aquest motiu el paper de la llibreria com a agent cultural, tercer espai i comerç de confiança per força esdevindrà necessari per a poder oferir una experiència més completa i enriquidora que la que pot oferir el format i comerç electrònic.

Com creus que serà la llibreria del futur?

Cada cop més les llibreries s’allunyen de l’estètica i metodologia de les biblioteques per apropar-se a l’estil dels cafès literaris. Aquest creiem que es la drecera per on s’encamina una part del futur. L’altre és l’increment i especialització en l’excel·lència en el tracte, servei i atenció al client. La competència farà que sols els més complerts i eficaços sobrevisquin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: