Martí de Riquer i l’Editorial Barcino, un homenatge al mestre

Homenatge a Borja de Riquer al Museu d’Història de Barcelona.

El passat dilluns 14 d’abril el Museu d’Història de Barcelona i l’Editorial Barcino van voler retre el seu particular homenatge a Martí de Riquer, traspassat l’any passat, posant èmfasi en la relació que va tenir amb l’Editorial Barcino i l’edició de textos medievals catalans.

Un jove Martí de Riquer (1914-2013) va publicar el seu primer llibre a Editorial Barcino l’any 1934, L’humanisme català. A partir d’aleshores va mantenir una fecunda relació amb el seu editor, Josep M. de Casacuberta, que es va traduir en edicions d’autors com Gilabert de Próixita i Andreu Febrer i la recopilació de les Lletres de batalla.

Sota el lema Martí de Riquer i l’Editorial Barcino. Homenatge al mestre van participar-hi Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, Lluís Cabré, professor de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona, Lola Badia, catedràtica de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, Borja de Riquer, en representació de la família Riquer, i Joan Roca, director del Museu d’Història de Barcelona.

Si no vau poder assistir a l’acte, no us perdeu totes les fotografies aquí i el vídeo de resum:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: