Presentació de la traducció anglesa dels Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa de Cristòfol Despuig.

Reials Col·legis de Sant Jaume i Sant Maties. Autor: Òscar Lanau.

El divendres 21 de novembre l’Editorial Barcino presenta la primera traducció a l’anglès dels Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa de Cristòfol Despuig, publicada conjuntament amb l’editorial britànica Tamesis, amb el títol Dialogues. A Catalan Renaissance Colloquy Set in the City of Tortosa

Cristòfor Despuig (Tortosa, 1510-1574) va escriure els Col·loquis l’any 1557. Al llarg dels sis diàlegs de què consta l’obra, tres personatges —els tortosins Fàbio i Lívio i el valencià don Pedro— parlen de múltiples qüestions polítiques, lingüístiques i socials al mateix temps que passegen pels carrers de Tortosa i naveguen per les aigües de l’Ebre. El text és un clar exponent de la literatura de moda durant el Renaixement, en què el diàleg va ser un dels gèneres més conreats.

La presentació tindrà lloc en el marc incomparable de la ciutat de Tortosa. Hi participaran Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, Enric Querol i Josep Solervicens, autors de la introducció del volum, i Henry Ettinghausen, traductor a l’anglès.

Dia: Divendres 21 de novembre de 2014

Lloc: Aula didàctica del Museu de Tortosa. Rambla Felip Pedrell, 3
Hora: 19h

Per tal que gaudiu amb nosaltres, i conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa, hem preparat interessants ofertes d’allotjaments exclusives per als Amics, a més d’una magnífica ruta a peu per endinsar-nos en l’obra coneixent els punts de la ciutat que formen part dels Col·loquis.

 

El Portal dels Jueus. Autor: Òscar Lanau.

Els Col·loquis a peu

La millor manera de llegir una obra és viure-la. Per això, també us volem convidar a visitar diversos escenaris que ens portaran en un viatge en el temps a la Tortosa del segle XV, seguint la Ruta Literària de Cristòfol Despuig.

Sortirem a les 18 hores de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, per anar caminant fins a llocs emblemàtics com el Palau Despuig, la Catedral o el Portal del Romeu.

Per participar d’aquesta activitat, és necessari que us apunteu enviant un correu a participa@editorialbarcino.cat

 

Tortosa, ciutat del Renaixement

Més de dos mil anys d’història a la riba de l’Ebre han ajudat a forjar la personalitat de Tortosa. La seva època de màxima esplendor va ser, sens dubte, el segle XVI. Encara avui podem gaudir el miratge de la Tortosa que va conèixer Cristòfol Despuig, a través de la Catedral de Santa Maria i la seva imponent exposició permanent, del conjunt arquitectònic dels Reials Col·legis, la joia més valuosa del Renaixement català i que custodia l’antic arxiu de la ciutat, del castell de la Suda, del mateix riu o del call jueu, entre molts altres atractius.

Més informació a: www.tortosaturisme.cat

Com a ofertes exclusives per als Amics dels Clàssics, podeu gaudir de descomptes en l’allotjament en aquests dos establiments de Tortosa:

Hotel SB Corona Tortosa

Descompte d’un 10% en el preu de l’habitació doble, només allotjament.

Preu web: 50 EUROS/ Preu amb 10% descompte: 45 EUROS (Només allotjament)

Més informació i reserves al 977 580 433 o a corona@sbhotels.es

www.hotelcoronatortosa.com

Parador de Tortosa

Descompte d’un 25% en el preu de l’habitació doble, incloent-hi allotjament i esmorzar.

Preu allotjament i esmorzar per 2 persones: 142€/2 persones/ Preu amb 25% de descompte: 106,50€

Més informació i reserves al 977 444 450 o a tortosa@parador.es

http://www.parador.es/es/paradores/parador-de-tortosa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: