Presentació del llibre Jesús i les dones i visita guiada al Monestir de Sant Cugat

Actualització 29 de maig: A causa de l’èxit rotund d’aquesta activitat, hem hagut de tancar inscripcions després d’omplir un segon grup de visites guiades. Moltes gràcies per la vostra participació!

Vine el proper dimecres 13 de juny a fer un Tast de Clàssics amb Teresa Forcades i Marta Pessarrodona i gaudeix d’un programa d’activitats exclusiu per als Amics d’Els Clàssics.


Jesús i les done
s
, d’Isabel de Villena, en versió al català modern de Marta Pessarrodona, és una antologia de la Vita Christi, obra publicada pòstumament a València l’any 1497. Isabel de Villena (1430-1490), abadessa del convent de la Trinitat de València considerada l’escriptora medieval més important en llengua catalana, hi narra la vida de Jesús posant èmfasi en el paper que les dones hi van tenir.

Els Amics d’Els Clàssics us conviden a visitar el Monestir de Sant Cugat

El Monestir de Sant Cugat va ser fundat al segle IX, en el context de l’expansió de la vida monàstica arreu de l’Imperi Carolingi i d’Europa en general. El cenobi va acollir una comunitat benedictina en la qual, d’acord amb la regla de Sant Benet, els monjos pregaven i alhora treballaven.
El monestir, amb el pas del temps, va assolir un gran poder dins la Catalunya feudal, mentre el conjunt monàstic anava creixent i evolucionant.

El Museu del Claustre del Monestir permet descobrir, d’una banda, l’arquitectura i l’escultura romàniques, l’estructura d’un monestir medieval i, de l’altra, la seva evolució en el temps i les formes de vida monàstiques, mitjançant l’exemple de Sant Cugat.

La visita guiada consta de l’explicació de l’interior de l’església del monestir, on es veurà l’evolució dels dos estils medievals més rellevants, romànic i gòtic, així com l’esplendor del barroc a través de les capelles laterals construïdes entre els segles XVI-XVIII. Aquesta visita es completa amb un itinerari pel claustre i les sales del Museu, ubicades a les antigues dependències monàstiques. Així mateix, també es complementa amb un espectacular audiovisual que resumeix l’evolució de la història del monestir.

Reserva la teva plaça a (màxim 1 acompanyant) enviant un correu electrònic a participa@editorialbarcino.cat

Museu de Sant Cugat – Claustre del Monestir
Dimecres 13 de juny

18.00 h: Visita guiada

19.30 h: Teresa Forcades i Marta Pessarrodona presentaran Jesús i les dones, d’Isabel de Villena.
Lectura de fragments de l’obra a càrrec de Carme González i Dolors Vilarasau d’Els Amics de Pedra i Sang

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad:

Entrada anterior