Presentació del Tractat sobre l’amor heroic, d’Arnau de Vilanova

Arnau de Vilanova (c.1240-1311), reputat metge de reis i papes, va ser també professor a la facultat de medicina de Montpeller i autor de diverses obres mèdiques i espirituals.

El tractat sobre l’amor heroic, publicat per Editorial Barcino en edició a cura de Michael McVaugh i Sebastià Giralt, és el primer tractat mèdic llatí dedicat exclusivament a “l’amor hereos”, denominació que remet a la malaltia d’amor, a la passió amorosa, de què parlen els poetes medievals.

Arnau de Vilanova explica els sofriments dels enamorats d’acord amb les teories mèdiques de l’època, i proposa alguns remeis per a aquesta afecció considerada potencialment mortal.

El periodista i escriptor Gaspar Hernández presentarà el llibre el proper dimarts dia 6 de març. Participaran a l’acte Sebastià Giralt, historiador de la medicina, Carles Duarte, director de la fundació Lluís Carulla, i Jon Arrizabalaga, investigador del CSIC-Barcelona.

Dimarts 6 de març, 19h. Saló d’actes de la institució Milà i Fontanals del CSIC a Barcelona (Carrer de les Egipcíaques, núm 15).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: