Desclot per Desclot a les Drassanes del Museu Marítim

Miquel Desclot, escriptor i responsable de l’adaptació al català modern de la Crònica, i Carles Duarte, director de la Fundació Carulla.

El nou llibre la col·lecció Tast de Clàssics, la Crònica de la croada contra Catalunya de Bernat Desclot no es podia presentar amb un acte convencional. Per fer-ho de la manera més especial, l’Editorial Barcino va organitzar una visita guiada a les Drassanes del Museu Marítim el passat 11 de maig.

La visita, que va conduir el mateix director del museu, Roger Marcet, va servir per repassar les característiques i els diferents usos que se li ha donat a l’edifici des de la seva construcció al segle XIII fins a l’actualitat. Una oportunitat per repassar la història de la ciutat, la seva relació amb el mar i com s’ha anat transformant a través dels segles.

En acabar la visita, va presentar-se la Crònica de la croada contra Catalunya de Bernat Desclot. Després de les paraules de Carles Duarte, director de la Fundació Carulla, va intervenir l’escriptor Miquel Desclot, responsable de la versió al català modern. Miquel Desclot va explicar que va adoptar aquest cognom en honor al cronista medieval i va llegir un dels fragments de la crònica que més li agraden, la batalla naval de les Illes Formigues, en què l’almirall Roger de Llúria arrasa la flota francesa.

Si us interessa i voleu saber-ne més, podeu veure un resum de la visita i l’acte en aquest vídeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: