Descobrir l’edat mitjana a Internet

Els Amics d’Els Clàssics volem compartir amb vosaltres alguns dels webs i blocs que vau proposar al concurs Els clàssics i Internet, i també d’altres de relacionats amb l’època medieval, bressol dels clàssics que us recordem constantment a través de fragments al Facebook i d’apunts al nostre bloc.

Comencem pel web Narpan, el nom del qual evoca un personatge del Blaquerna de Ramon Llull. Es tracta d’un espai de literatura i cultura medieval que inclou eines de recerca, informació de novetats editorials, articles descarregables dels principals investigadors, una biblioteca digital de textos medievals d’autors com Ramon Llull, Francesc Eiximenis o Bernat Metge, i finalment una bibliografia de literatura occitana medieval. Un web de lectura molt recomanable.

Un altre lloc molt complet i interessant per visitar és el bloc anglès nomenat Medievalists. És un espai dedicat a tots aquells a qui els apassiona la història medieval, perquè publica notícies, articles, vídeos i tot tipus d’informació sobre l’edat mitjana i la població d’aquella època. Si voleu veure un exemple de les curiositats que tracta Medievalists, llegiu l’apunt sobre els homosexuals en aquella època.

Història Local Club és un bloc que fa de directori de llocs web d’història local dels territoris de parla catalana. La història local hi és concebuda com un estudi total. D’altra banda, Histotube és un bloc que posa a l’abast vídeos sobre història local, diferents personatges i reconstruccions en 3D que es poden trobar a la xarxa.

Finalment, Conèixer l’Alta Edat Mitjana és el bloc de Jordi Bolós, catedràtic d’Història Medieval a la Universitat de Lleida, en el qual publica posts i comentaris bibliogràfics sobre els primeres segles de l’Edat Mitjana, des de la fi del món romà fins al segle XI.

Nosaltres ja hem navegat per aquestes pàgines i les hem volgut compartir amb vosaltres. Esperem que siguin del vostre interès i que, si en coneixeu alguna altra, també ens ho digueu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: