La llibreria Amiga del mes: Galatea Llibres

 

Interior de la Llibreria Galatea

Galatea Llibres va obrir el seu primer establiment a Reus l’any 1987 i el 2002 va inaugurar un nou punt de venda a Cambrils. Es tracta d’una llibreria de fons general amb un nombre important de seccions especialitzades. Durant aquests anys, Galatea s’ha posicionat com una de les deu primeres llibreries independents a Catalunya i és reconeguda a l’Estat espanyol, on el seu programa informàtic propi de gestió per a llibreries està molt valorat.

A finals del 2015, es reforma el local i s’escull un nou model de llibreria, més obert i proper als clients, amb nombrosos mitjans multimèdia a l’abast dels lectors i esdeveniments i activitats per a tots els públics. La vocació de Galatea Llibres sempre ha estat la difusió de la cultura i apropar-la a la societat.

Quin personatge de la literatura medieval catalana t’hauria agradat ser?

Segurament Tirant lo Blanc. Ens sentim identificats amb aquest personatge perquè és un dels primers personatges de la literatura que es mostra tal com és, amb els seus defectes i les seves virtuts. Per a la literatura catalana va resultar un punt d’inflexió respecte del que s’havia publicat abans. Això fa que sembli més humà i, per tant, més proper al lector.

Quin clàssic medieval català recomanaries als teus clients?

A banda de Tirant lo Blanc, ens agrada molt el Llibre de les bèsties. Creiem que és un llibre que pot agradar a grans i a petits, i que ensenya lliçons atemporals. Els seus seus personatges, disfressats d’animals que lidien amb els problemes morals del dia a dia, fan que sigui més fàcil acostar-se a la literatura medieval.

Tot l’equip de la Llibreria Galatea

Quin serà el paper que tindrà el llibreter i la llibreria en els propers anys?

Creiem que el mateix que fins ara, el paper d’apropar a la societat la lectura, en qualsevol dels seus formats. Recomanar llibres tant als lectors experimentats com a les noves generacions i tenir un feedback amb totes aquelles persones que gaudeixen i volen seguir gaudint amb la literatura.

Com creus que serà la llibreria del futur?

Nosaltres hem intentat, amb aquesta reforma, crear un principi de llibreria del futur. Una llibreria que es basa, no només en la bona literatura, sinó també en la importància de les sensacions que rep el lector quan s’hi endinsa i gaudeix de l’espai. És important aprofitar al màxim tots els mitjans digitals de què disposem i apropar-los als visitants. De la mateixa manera, també creiem que l’organització de tallers i activitats ajuda a crear aquest espai multicultural en el qual tothom hi té cabuda.

One RESPONSES TO “La llibreria Amiga del mes: Galatea Llibres

  1. Empresa Reformas says:
    9 juny, 2017 at 14:59

    Awesome! Its in fact amazing paragraph, I have got much clear idea about from this piece of
    writing.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: