Participa i guanya el primer volum de la nova Història de la literatura catalana

Editorial Barcino, en coedició amb Enciclopèdia Catalana i l’Ajuntament de Barcelona, ha publicat darrerament el primer volum de la nova Història de la literatura catalana. Amb la voluntat d’actualitzar la història de referència publicada per Martí de Riquer, Antoni Comas i Joaquim Molas, la nova Història de la literatura catalana, dirigida per Àlex Broch, recull les descobertes i les aportacions més recents de reconeguts professors i especialistes en les diverses èpoques de la literatura catalana, des de l’edat mitjana i fins a l’actualitat.

L’obra tindrà vuit volums, que aniran sortint en els propers quatre anys. Les diverses etapes han estat coordinades per Lola Badia (Literatura medieval), Josep Solervicens (Edat Moderna), Josep M. Domingo (segle XIX), Enric Cassany (segle XIX), el malaguanyat Jordi Castellanos (de 1880 a 1959), Jordi Marrugat (de 1880 a 1959) i Àlex Broch (de 1960 a 2010), i han comptat amb la participació de prop de setanta historiadors i investigadors de la literatura de totes les universitats de parla catalana.

Ara, com a Amic d’Els Clàssics, et convidem a participar amb nosaltres en una divertida prova i podràs guanyar un dels quatre exemplars que sortegem del primer volum d’aquesta gran obra: Literatura medieval. Dels orígens al segle XIV, coordinat per Lola Badia.

Respon amb encert les preguntes que et presentem a continuació i envia les teves respostes a participa@editorialbarcino.cat.

Tens temps fins al 12 de juliol. I recorda que és indispensable d’incloure el teu número de carnet d’Amics d’Els Clàssics en el mail.

Nota: El premi serà comunicat als guanyadors a través de la mateixa adreça de correu.

Recorda que, si encara no tens el carnet d’Amics d’Els Clàssics, el pots demanar a: www.editorialbarcino.cat, anant a teva àrea privada (“El meu compte”) i només editant la informació de contacte.

 

Qüestionari

L’any 1283, com Bernat Desclot relata en la seva crònica, Carles d’Anjou havia d’enfrontar-se en un duel cavalleresc a Bordeus amb?

 1. Pere el Cerimoniós
 2. Pere el Gran
 3. Pere el Catòlic

 

L’any 1276 Ramon Llull va fundar un monestir a:

 1. Randa
 2. Miramar
 3. Palma

 

Arnau de Vilanova va ser professor de Medicina a la:

 1. Universitat de Montpeller
 2. Universitat de Lleida
 3. Universitat de Bolonya

 

De quin trobador català, la llegenda diu que la seva estimada va menjar-se’n el cor?

 1. Guillem de Berguedà
 2. Cerverí de Girona
 3. Guillem de Cabestany

 

El nom de quin rei català va triar-se encenent candeles als dotze apòstols?

 1. Jaume I
 2. Alfons el Cast
 3. Ramon Berenguer IV

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: