Les rutes literàries d’Espais Escrits

Fundació Jacint Verdaguer

La Xarxa Espais Escrits té la voluntat de donar a conèixer el patrimoni literari català i integrar la seva activitat en projectes que relacionin el patrimoni literari amb el territori que l’ha produït.

La singularitat d’un lloc expressada a través de la literatura permet presentar la cultura i la idiosincràsia d’aquell territori i, al mateix temps, el treball en xarxa permet que allò que és local pugui esdevenir internacional o global.

Espais Escrits vol mantenir viu el llegat dels escriptors que han creat una obra literària universal a partir d’un context personal i local. Les cases dels escriptors i les rutes literàries conserven l’ànima dels nostres autors i fan que perdurin per a les societats futures.

En els darrers anys han sorgit diverses rutes literàries pels països de parla catalana, algunes de les quals han quedat com a commemoració puntual d’una efemèride i d’altres s’han consolidat com oferta cultural estable. Espais Escrits, amb la voluntat de posar la literatura al servei del lector, ha recollit totes les rutes que gestionen els seus associats.

Autor: Jordi Miquel. Arxiu de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent, 2015

L’objectiu de la ruta literària és donar a conèixer el llegat de l’autor posant la literatura i el seu paisatge al servei del lector. A més de conèixer els aspectes biogràfics i llegir fragments de l’obra de l’autor, convidem el visitant a contemplar el paisatge i descobrir els espais on va viure o que van inspirar la seva obra.

Recordeu que amb el carnet dels Amics d’Els Clàssics podeu gaudir de descomptes en les rutes literàries i en la resta d’activitats de la Xarxa Espais Escrits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: