Les rutes literàries d’Espais Escrits

Fundació Jacint Verdaguer

La Xarxa Espais Escrits té la voluntat de donar a conèixer el patrimoni literari català i integrar la seva activitat en projectes que relacionin el patrimoni literari amb el territori que l’ha produït.

La singularitat d’un lloc expressada a través de la literatura permet presentar la cultura i la idiosincràsia d’aquell territori i, al mateix temps, el treball en xarxa permet que allò que és local pugui esdevenir internacional o global.

Espais Escrits vol mantenir viu el llegat dels escriptors que han creat una obra literària universal a partir d’un context personal i local. Les cases dels escriptors i les rutes literàries conserven l’ànima dels nostres autors i fan que perdurin per a les societats futures.

En els darrers anys han sorgit diverses rutes literàries pels països de parla catalana, algunes de les quals han quedat com a commemoració puntual d’una efemèride i d’altres s’han consolidat com oferta cultural estable. Espais Escrits, amb la voluntat de posar la literatura al servei del lector, ha recollit totes les rutes que gestionen els seus associats.

Autor: Jordi Miquel. Arxiu de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent, 2015

L’objectiu de la ruta literària és donar a conèixer el llegat de l’autor posant la literatura i el seu paisatge al servei del lector. A més de conèixer els aspectes biogràfics i llegir fragments de l’obra de l’autor, convidem el visitant a contemplar el paisatge i descobrir els espais on va viure o que van inspirar la seva obra.

Recordeu que amb el carnet dels Amics d’Els Clàssics podeu gaudir de descomptes en les rutes literàries i en la resta d’activitats de la Xarxa Espais Escrits.

4 RESPONSES TO “Les rutes literàries d’Espais Escrits

 1. Noemí Ruiz Palà says:
  10 abril, 2018 at 20:09

  Bona tarda,

  Sóc professora de Llengua i literatura catalana de l’INS Joan Oliver i enguany he dirigit el Treball de Recerca titulat “Petjades literàries de la novel·la Argelagues”, on s’ha elaborat un mapa literari de Sabadell, ciutat natal de l’escriptora i periodista Gemma Ruiz. En aquest mapa hi hem fet constar fotografies dels llocs més emblemàtics,
  tant públics com privats, que tenen a veure amb les protagonistes de la novel·la, així com l’explicació del lloc i un petit fragment de la novel·la (amb el número de pàgina) representatiu del lloc esmentat.

  Si és del vostre interès publica aquesta ruta per tal que altres docents i alumnes que treballen la novel·la “Argelagues” se’n puguin beneficiar, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi.

  Moltes gràcies,

  Noemí Ruiz Palà

 2. Marisa Salgado says:
  26 setembre, 2019 at 12:54

  Bon dia, Noemí,

  Soc professora de Català per a adults al Servei Local de Català de Sant Cugat del Vallès i enguany els alumnes de Suficiència llegiran la novel.la Argelagues de Gemma Ruíz
  .
  M’interessa molt conèixer aquesta ruta literària de Sabadell de la qual parles en el teu correu per tal que els alumnes, en acabar la lectura, puguin fer-la.

  Moltes Gràcies,

  Marisa Salgado i Verdaguer

 3. Isabel says:
  21 març, 2020 at 18:17

  Hola Noemi:

  He llegit el llibre Argelagues i m’ha agradat molt. M’agradaria tenir el mapa literari de Sabadell del que parles, la ruta literària… Moltes gràcies,
  Isabel

 4. tània says:
  21 desembre, 2020 at 12:01

  Hola Noemí,

  treballo en una biblioetca pública de Sabadell i volia saber amb quines rutes comptem a la ciutat, per, a la llarga, aconseguir fer les més importants i posar-les a disposició de tothom, en obert, on-line. La vostra està disponible? Moltes gràcies,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: