Socialitzar, dinamitzar i apropar el patrimoni cultural a la ciutadania

Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Aquest estiu, els museus, els monuments i els jaciments de Catalunya volen donar més visibilitat al patrimoni, socialitzar-lo, aproximar-lo a la ciutadana i dinamitzar-ne el seu entorn. Enguany s’han programat un centenar d’activitats d’estiu, amb l’objectiu d’enriquir i diversificar l’oferta cultural del país. Aquest ventall d’activitats culturals compten amb la coorganització, la participació i la col·laboració de les institucions i entitats de tot el territori.

Algunes de les activitats més destacades són la 15a edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb piano i música de cambra a càrrec d’artistes nacionals i internacionals d’altíssim nivell i reconeixement.  Altres com la 23a Schubertíada a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran que concentra en deu dies les millors interpretacions de les creacions del mestre Schubert i del lied. Una altra aposta musical de l’estiu són els Concerts al Fòrum Romà d’Empúries.

S’han programat diverses sessions de música de cambra, gospel i jazz en els monuments de les comarques de Tarragona i Lleida sota el títol Música als Monuments. Els museus també organitzen cicles de concerts com el Jazz al Terrat del Museu d’Història de Catalunya i les nits d’estiu al jardí del Museu d’Art de Girona.

Sempre amb l’objectiu de promoure el diàleg entre el patrimoni monumental i les arts, enguany s’incorpora per primera vegada el Festival Eufònic d’Arts Visuals i Sonores de les Terres de l’Ebre al Castell de Miravet i el Museu d’Arqueologia de Catalunya entra a formar part del circuit del Festival GREC de Barcelona.

L’altra plat fort de la programació d’estiu són les activitats adreçades al públic familiar. En l’àmbit de la recreació històrica repeteix temporada el gran espectacle de circ romà Emporiae. El camí a Roma, i es dóna veu, per primera vegada, al rei Jaume I amb un espectacle teatral al Reial Monestir de Santes Creus. Aquí, les famílies podran gaudir també de dues noves propostes: el taller de percussió i ritmes corporals “Monestir Sonor” i el concert per a infants de 0 a 6 anys “Barreja Barbuda”, en què a través d’instruments de joguina, es revisitaran cançons de joc, de bressol, danses, romanços i canterelles tradicionals catalanes recollides per Joan Amades.

Més enllà dels espais monumentals, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica ofereix la possibilitat de fer una immersió a patrimoni arqueològic que es conserva sota el mar a través de rutes per la costa catalana a bord del Thetis, l’emblemàtic vaixell de treball dels arqueòlegs subaquàtics, així com fer immersions per visitar les excavacions que s’estiguin portant a terme aquest estiu.

Si voleu més informació de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural la trobareu al portal de la Generalitat de Catalunya.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Código Seguridad: